≡ Menu

Tenerife

Tenerife je največji otok v arhipelagu Kanarskih otokov in je tudi najbolj poseljen. Letno ga obišče ok. 5 milijonov turistov, največ izmed vseh otokov. Poznan je po enem izmed največjih festivalov Santa Cruz de Tenerife, kateri se odvija vsako leto med februarjem in marcem. Na Tenerifih se nahaja tretji največji otoški vulkan na svetu, 3.718m visok Teide, kateri je tudi najvišja gora na območju Španije.

Glavno mesto otoka je Santa Cruz, kjer se nahaja tudi politično in finančno središče. Druga znana turistična središča so še: Güimar, El Medano, Costa Adeje, Playa de San Juan in La Orotava. Ena največjih znamenitost je zagotovo večnamensko gledališče oz. prizorišče Auditorio de Tenerife, kateri je simbol Kanarskih otokov.

Hoteli na otoku Tenerife

V središču Santa Cruza se nahaja odličen hotel Taburiente***, kateri vas razvaja z tradicionalnimi jedmi in velikim bazenom na strehi hotela.

Za avanturiste, ljubitelje narave in pohodništva pa priporočamo hotel Alta Montaña*** v mestecu Vilaflor, kateri nudi zunanji bazen, fitnes, kolesarjenje in pohodništvo.

Športni navdušenci pa ne spreglejte odličnega hostla Casa Grande Surf v mestecu El Medano, kateri nudi ogromno možnosti za različne vodne aktivnosti ter aktivne počitnice.

Druge hotele in apartmaje na otoku Tenerife najdete preko strani Booking.

Booking.com